Doplnky výživy s koenzýmom Q10 sú dôležité pre každého vo veku nad 25 rokov
Napomáha:
- zdravému fungovaniu srdca a ciev
- podpore energetického metabolizmu
- redukcii nadúvania
- zlepšeniu fyzickej a psychickej kondície
- ochrane buniek
Koenzým Q10 - ubichinón - je energetický nutrient nevyhnutný pre život všetkých druhov buniek. V ľudskom organizme sa tento koenzým syntetizuje z mevalónovej kyseliny, čo je jedna z kľúčových organických kyselín v živých organizmoch. S rastúcim vekom tento proces postupne mizne. Najväčšiu potrebu koenzýmu Q10 pociťujú orgány s maximálnymi energetickými stratami. So zvyšujúcim sa vekom stráca organizmus schopnosť vstrebávať potrebné množstvo koenzýmu Q10, ktorý získava z potravy. Mladý zdravý jedinec udržuje normálnu hladinu koenzýmu Q10 príjmom z potravy a vlastnou produkciou. Po dvadsiatom roku veku dochádza k úbytku koenzýmu Q10 v organizme tak, že po štyridsiatke je ho polovica pôvodného množstva.
Škoricovník podporuje funkciu zažívacieho systému a funkciu črevného traktu. Obsahom silíc, najmä cinnamaldehydu, ďalej slizu a beta-sitosterolu redukuje činnosť tráviacich štiav, čo je dôležité nielen pre trávenie, ale aj pre energetický metabolizmus v tele. Pomáha odstraňovať nepríjemné nadúvanie a prispieva k dobrej fyzickej aj psychickej kondícii. Má stimulujúce a posilňujúce vlastnosti, ktoré prispievajú k odolnosti proti únave, dodáva telu potrebnú energiu.
Resveratrol je látka, ktorá sa najviac vyskytuje v šupkách a jadierkach modrého viniča, ďalej v arašidoch, šupkách a jadierkach čiernych ríbezlí, čučoriedkach, morušiach, v kôre grapefruitu a v červenom víne. Súčasné výskumy ukazujú, že resveratrol sa vyskytuje v porovnateľnom množstve aj v bielom víne, avšak iba zo severných oblastí pestovania viniča. Z posledných výskumov je zrejmé, že resveratrol sa vyskytuje vo veľkom množstve rastlín a rastliny ho v zvýšenej miere produkujú, keď sú v strese, ako svoju obranu na prežitie. Čo sa týka modrej odrody viniča, zistilo sa, že obsahuje viac resveratrolu v zrelom až prezretom hrozne. Pre francúzske vína je typické, že sa nechávajú prezrieť, potom sú náchylnejšie na napadnutie plesní Botrytis cinerea (ktorá je považovaná za ušľachtilú), a tá prerastá do hrozna. Rastlina sa bráni jej produkcii práve resveratrolom, ktorý potom prechádza do vína. Jadierka a šupky modrého viniča obsahujú pre organizmus dôležitý resveratrol, ktorý sa podieľa najmä na podpore zdravia srdca a ciev.
Ďalšou zložkou je vitamín E, antioxidant, ktorý chráni bunky tela proti pôsobeniu voľných radikálov.
Vitamín B2 – riboflavín je dôležitý pre energetický metabolizmus a správne fungovanie nervového systému, podporuje optimálnu hladinu železa v organizme, blahodarne pôsobí na zdravie pokožky a vlasov.
Odporúčané dávkovanie:
1 mäkká kapsula 2× denne
Zloženie 2 mäkkých kapsúl:
Účinné látky: Koenzým Q10 400 mg; škoricovník čínsky (Cinnamomum cassia, kôra, extrakt 4:1) 400 mg; resveratrol 40 mg; vitamín E (D-alfa tokoferyl acetát) 20 mg (166 % RVH*); vitamín B2 (riboflavín) 2,8 mg (200 % RVH*).
Prídavné látky: sójový olej (non-GMO); leštiaca látka: včelí vosk. Želatínová kapsula (farbivo: červený oxid železitý).
RVH*= Referenčné výživové hodnoty denného príjmu vitamínov a minerálnych látok
V záujme rýchlejšej orientácie v množstve aktívnych látok je u extraktov uvedené ich skutočné (pôvodné) množstvo.
Poznámka k produktom, ktoré obsahujú extrakty: V záujme rýchlejšej orientácie v množstve aktívnych látok je pri extraktoch uvedené ich skutočné (pôvodné) množstvo.
Obsah balenia: 60 mäkkých kapsúl
Upozornenie: Nie je určené pre deti do 3 rokov. Výrobok nie je náhradou pestrej stravy. Vyvarujte sa prekročeniu denného odporúčaného dávkovania. Ukladať mimo dosahu detí! Skladujte na suchom a tmavom mieste. Minimálna trvanlivosť do dátumu uvedeného údajom EXP na hornej strane obalu.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
90 €
Nový komentár